Eerlijk over leven/ overleven

Als kind vond ik het al leuk om te schrijven, maar niet om te lezen. Ik had veel fantasie en schreef dan ook altijd leuke, korte verhaaltjes. Maar ik denk dat ik in mijn hele leven (35 jaar) maar 3 hele boeken heb gelezen. Mijn moeder heeft zich dan ook altijd verbaasd over mijn woordenschat en de manier waarop ik schrijf. Ik lees wel, alleen graag korte, informatieve stukken. Ik heb geen tijd en geen zin in een heel boekwerk, dat beschouw ik als ‘zonde van mijn tijd’. Ik heb er ook geen geduld voor. Als ik eindelijk geïnstalleerd ben met een boek op schoot, begint het te spoken in mijn hoofd. Allerlei vragen en gedachten passeren de revue. Vervolgens kan ik die hele bladzijde weer opnieuw lezen, want ik heb geen idee wat er nou stond! Tja, wel schrijven en niet lezen dus.

Bloggen leek me altijd al leuk om te doen, maar ik ben een tijdje mijn zelfvertrouwen kwijt geweest. Door de vele gebeurtenissen die mij en mijn leven hebben beïnvloed, ben ik nu op een punt gekomen dat ik mezelf wil zijn en mezelf wil en kan laten zien. Ik heb steeds meer de behoefte om te zijn wie ik écht ben. En dat mag iedereen zien. Ik heb niets te verbergen, ik heb diepe dalen ervaren en the only way is UP.

Ik, begin twintig.

Ik, midden twintig.

Voorheen was ik bang voor mensen met een negatieve mening over mij. Ik merk dat veel mensen iets te vinden hebben… Herken je dat? Dat iedereen wel ergens iets van vindt? Ik VIND dat storend. Het is menselijk om iets te vinden en er is ook vrijheid van meningsuiting, maar is het echt nodig om echt overal maar iets van te vinden? Social Media doet er vrolijk aan mee met hun ‘vind ik leuk’ reactie. Ik probeer meer neutraal in het leven te staan: leef en laat leven. Ik ga ook liever uit van de goede bedoelingen van de mens, in plaats van te (ver)oordelen. Ik ben uiteindelijk ook maar een mens en ik heb ook de antwoorden niet. We doen toch vaak hetgeen waarvan we denken dat goed is, toch? Je kiest meestal niet voor iets waarvan je van tevoren denkt dat het een grote ellende teweeg gaat brengen. En ik ben ervan overtuigd dat je in je leven de lessen krijgt die je nodig hebt. Het leven zorgt er wel voor dat je jezelf tegen komt, meningen van anderen zijn daarbij niet zo van belang. Of zoals mijn moeder altijd zegt: het leven leert het je wel!

Begin dertig, na Davi - voor Yaz.

Begin dertig, na Davi - voor Yaz.

Met bloggen gooi ik mezelf voor de leeuwen en mogen jullie allemaal iets vinden van mij, mijn leven, mijn webshop, mijn blogs. Maar daar doe ik het niet voor. Ik hoop dat ik met anekdotes uit het verleden, mijn dagelijkse bezigheden bij het runnen van een webshop en tegelijkertijd alle ballen in de lucht houden in mijn leven als alleenstaande moeder van twee jongens, zowel een lach als een traan op jullie gezicht kan toveren. Eerlijk over leven/ overleven. Ik ben eerlijk, open en recht voor zijn raap over mijn leven. Maar het voelt soms ook als overleven, want mijn leven gaat tot nu toe niet over rozen. Toch probeer ik ten alle tijden de humor erin te houden en weet dat het periodes zijn die ook weer voorbij gaan. Als ik al 1 persoon kan raken met iets moois, verdrietigs, leuks of spontaans, dan heb ik mijn doel bereikt!

Recent

Recent

VIND je deze blog nou leuk? Hit de VIND ik leuk knop! Oja had ik je al verteld over mijn humor? Vaak droog en synisch en sarcastisch. Met een pot zout is het te doen! 

© 2019 - 2020 Hello -XO- | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel