MIJN BABY IS WEL WELKOM!

Oktober 2019

 

Er zullen handen zijn die je dragen

En armen waar je veilig bent

En mensen die je zonder vragen

Zeggen dat je welkom bent

 

Deze tekst staat op het geboortekaartje van Yaz, mijn jongste zoon. Toen ik het las stroomden de tranen over mijn wangen. Oké, ik was zwanger, zeer emotioneel, maar ik weet van mijzelf: als ik ga huilen, moet dat het zijn. Dan is het juist en klopt het! En oh wat klopte het bij de situatie.

Ik kwam erachter dat ik zwanger was toen mijn ex partner en ik net besloten hadden om uit elkaar te gaan. Davi, mijn oudste zoon, was toen 2,5 jaar. Hij zou de volgende dag vertrekken, toen ik besloot toch maar eens een zwangerschapstest te doen. Ik hield mijn menstruatie bij met een app en het gebeurde wel vaker dat ik 1 a 2 weken te laat was, maar 3 weken was wel erg lang. Uiteindelijk klopte er helemaal niks van en was ik al 2 maanden zwanger. Die beslissing om uit elkaar te gaan is niet in één dag genomen, het ging al een hele tijd niet goed tussen ons. We waren daardoor ook niet veel intiem met elkaar geweest. Het is ook helemaal niet in me opgekomen dat ik zwanger zou kunnen zijn. Ik zeg altijd: eigenlijk was het bijna niet mogelijk. En de ‘bijna’ zeg ik alleen maar omdat het toch gebeurd is. De details zal ik jullie besparen.

Zwanger dus. Hoe ging ik dat de vader vertellen? Hij zou me niet geloven! En wat deden we nu? Hij stond op het punt uit huis te gaan! Hoe moet ik dat alleen gaan doen? Met twee kinderen? En daarbij, ik had al besloten dat het bij één kind zou moeten blijven, gezien mijn zwangerschapservaring met Davi. In een vorig blog lees je hier alles over! Hoe ging mijn lichaam dit keer reageren? Ik had net voor duizenden euro’s aan operaties ondergaan, was dit dan voor niks geweest? Stress in mijn hoofd!

Ik heb de vader verteld over mijn zwangerschap tijdens een lunch in een restaurantje. De zenuwen gierden door mijn lijf. Ik had geen idee hoe hij zou reageren. Het eerste dat hij zei was: “Zwanger? Waarvan?” Hahaha, het ijs was gebroken. Natuurlijk was hij er ondersteboven van, de planning was zo anders. We zouden uit elkaar gaan en ineens komt er nog een kleine bij? Maar ik merkte blijdschap bij hem. Misschien ook weer hoop op een nieuwe kans voor ons als gezin.

Abortus is 3 tellen in me opgekomen. Nee! Dit wilde ik absoluut niet. Ik ben ervan overtuigd dat ‘dingen’ niet zonder reden gebeuren. Het leven geeft je niet meer dan dat je aan kan. Dit kon ik aan. Het zou misschien zwaar zijn, het zou hard werken worden, maar dit kon ik. Ik wilde dit kindje zo graag! Een tweede kind was in mijn hoofd al geen optie meer, hiervoor heb ik teveel moeten doorstaan, heeft mijn lichaam teveel voor geleden en dit zou ik geen tweede keer aankunnen. Maar wat een cadeautje was het dan dat er voor mij was besloten dat ik wél een tweede kindje kreeg. Wauw!

Alhoewel ik het als een zegen zag, was niet iedereen het daarmee eens. Ik begrijp het ook wel. Als het laatste nieuws is dat twee mensen uit elkaar gaan, de relatie niet goed gaat en dan hoor je ineens dat er een baby aan komt. Tja, verwarrend. Dus de mensen om ons heen reageerden niet allemaal enthousiast. Dat draai ik om: de mensen om ons heen reageerden allemaal niet enthousiast. En hoewel ik het begrijp, heeft het me wel pijn gedaan. Hoe de situatie ook was, het was wel mijn kind waar het over ging, mijn baby, mijn cadeautje. En mijn kind was wél welkom!

Het raarste wat een goede bekende tegen me zei was: “Zo, nu heb je toch nog je zin!” Huh? Wat? Mijn zin? Geen idee waar die persoon het over had. Ik was zelf degene die niet aan een tweede kind wilde beginnen vanwege mijn fysieke gesteldheid, terwijl me dit zoveel verdriet deed. Ik was degene die een punt heeft gezet achter de relatie, dus ik heb mijn ex er ook niet ingeluisd of zoiets. Mijn zin? Nee hoor, dit was totaal niet naar mijn zin. Twee kinderen in je eentje opvoeden, twee kinderen zonder hun vader elke dag om hen heen. Dit was het laatste dat ik wilde!

Toen Yaz geboren was kwamen mijn moeder en mijn zus meteen naar het ziekenhuis. Tranen van geluk. Zie je wel, dit kind brengt liefde mee. Zo’n lief, klein mannetje. Hoe de situatie ook is, de geboorte van een kind is magisch. Alleen maar liefde. En even dachten de vader en ik dat we de breuk misschien konden overwinnen. Maar al snel merkten we dat zelfs dit kleine wezentje het gat tussen hem en mij niet zou kunnen dichten. Hij vertrok.

Natuurlijk was het zwaar, natuurlijk heb ik gehuild en was ik soms kapot van verdriet. Daar zat ik dan met een klein kind en een kleine baby, helemaal alleen. De nachten waren zwaar, Yaz was (en is nog steeds) een hele slechte slaper. Davi was verdrietig omdat zijn papa weg was. Mijn lijf deed zeer, ik was dit keer 30 kilo aangekomen. Heel rooskleurig was het niet. Wederom geen roze, blauwe, gouden of whatever-de-kleur wolk gezien! Ik had ook nog eens een vreselijke kraamtijd gehad. Top!

De familiekring om mijn kinderen heen is klein. Geen spoor van de twee opa’s bijvoorbeeld. Eén opa heeft Yaz nog nooit gezien, de andere opa met 6 maanden voor het eerst. Het eerste wat hij tegen mij zei toen ik hem na maanden zag? Nee, niet gefeliciteerd met de geboorte van je zoon… Hij vroeg letterlijk: “Waarom hebben jullie er nog één genomen?” Alsof je het over een bakje friet hebt nadat je er al één gehad hebt… Alsof je zomaar kan kiezen, ja hoor doe mij nog maar een baby! Het is toch een belediging van jewelste! Voor deze mensen staat er deze tekst op zijn geboortekaartje: “En mensen die je zonder vragen, zeggen dat je welkom bent!”.

Want mijn zoon is zo welkom geweest en zal ook altijd welkom zijn, bij mij, bij zijn vader, zijn broer en alle mensen die van hem houden! En wat houden er veel mensen van Yaz… Ons zonnestraaltje, ons geluk, ons cadeautje. Wat jij mij hebt gegeven is de wereld en wat jij de wereld geeft is onbetaalbaar. Ik hou van jou mijn kleine man en als ik het over zou moeten doen, zou ik weer voor jou kiezen! Met mijn hele hart. Er zullen altijd handen zijn die je dragen en armen waar je veilig bent, die van mij!

 

© 2019 - 2020 Hello -XO- | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel